Tankeromtingene

Ikon

Just another WordPress.com weblog

En hyllest

Jeg ser meg selv i lekende, i tankespinnets blomstereng en varm sommerdag i januar. Det høye grasset kiler meg på leggene. En humle sitter godmodig og gynger i en valmue. En rose slipper forsiktig ut en duggdråpe den har samlet på fra i morges.

Jeg bøyer meg og plukker en blåklokke for han med de store fortennene og det søte smilet som jeg alltid prøvde å fange når vi lekte politi og røver. En liljekonvall for han jeg holdt i hånda mens vi gikk under samme paraply, jeg syns fortsatt du er den kjekkeste. Der innimellom gresset finner jeg en liten, vakker skogstjerne for han med de myke leppene, som ga meg mitt første kyss. Jeg plukker en skjør valmue for han med de glitrende øynene, og jeg husker lykkeglimt. En kala til han som overgår enhver kvinne.

Jeg bøyer meg og plukker markblomster med navn jeg ikke husker, for de små historiene som hver og en tilfører livet mitt uvurderlige møter. En knallblå kornblomst til han med den enorme tiltrekningskraften, som holdt meg fast mot en mur i en bygate.  En liten prestekrage for han som hvisket ”uimotståelig” i øret mitt, midt på dansegulvet. En vakker myk lilje til han med de varme hendene, for alle våre vidunderlige tankemøter. Og en for han, og en for han og en for…

Jeg plukker en hvitveis til min eldste sønn, den vitebegjærlige og nysgjerrige. En liten bekkeblom til han min minste med verdens lykkeligste barnelatter. En rose til han, den tålmodigste av de alle, som elsker meg mer enn noen.

Med hendene fulle av blomster ser jeg meg legge meg ned i tankenes blomstereng og lar solstråler, grasstrå og små blomster i lek, kjærtegne meg. En vakker bukett med små og store blomster, fargesprakende og lyse blomster hviler på brystet mitt. Alle er hjerteblomster, og i hjertet er det plass.

Reklame

Filed under: De gode

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: